Weggooien of …………..

Kapot speelgoed, een gat in je sok, kleding met een gat of vlek? Gooi je dat weg, repareer je het? Een doos, doppen van flessen, stokjes of stenen heeft dat waarde? In Uganda zie ik heel veel dingen die in de Westerse wereld hoogstwaarschijnlijk al lang weggegooid zouden zijn. Kinderen lopen in kleding met vlekken en gaten. Een kind met sokken waar de onderkant bijna verdwenen was, trok het bovenste stuk van de voet van de sok over zijn tenen en trok zijn schoenen aan. Kinderen spelen met speelgoed waarvan verschillende onderdelen ontbreken. En het is mooi om te zien met hoeveel plezier en fantasie ze hier nog mee spelen. Betekend dat, dat we hier onze rotzooi wel kunnen dumpen? Nee, absoluut niet. Maar het geeft je wel te denken. Gooien wij misschien dingen wel erg gemakkelijk weg? Onderschatten we de creativiteit en fantasie van kinderen? Zijn wij teveel gehecht aan ‘mooi’? Worden we daar echt gelukkig van? Stel je voor dat het geld dat wij gebruiken voor het kopen van ‘overtollige’ produkten gebruikt zou worden voor eten, voor schoolgeld en het verbeteren van onderwijs in Afrika?

Wie gaat er mee op mijn traktor? De berg op? Of op de boda naar Kampala?

2 gedachten over “Weggooien of …………..

Voeg uw reactie toe

  1. Hier in het westen, zijn wij echte verspillers van voedsel, kleding, speelgoed e.d. Je houd ons de juiste spiegel voor Ineke. Een verhall om over na te denken.

    Like

  2. Zullen we samen nog eens kijken hoe we ons project van leermaterialen met kosteloos materiaal verder uit kunnen zetten?
    Geniet nog van je laatste weken!! Groet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: