Voedsel-prijzen

    


Een oude vrouw in Uganda schuifelt rond haar huisje. Ze heeft niets meer om te eten. Ze zoekt tussen het gras naar ‘greens’, eetbare groene blaadjes.

Op school is er vandaag geen eten voor de kinderen.

Of ze thuis te eten krijgen is maar zeer de vraag.

Ouders moeten hun kinderen vertellen dat er vandaag helaas weer niets te eten is.

In de ondervoedingskliniek is het druk.

Op een school in het Noorden dringen ouders tijdens de lunchpauze een school binnen, hopend dat ze iets te eten zullen vinden.

We hebben er allemaal last van: de stijging van de voedselprijzen. Ook in Uganda zijn de prijzen enorm gestegen. De prijs van een zak mais mail is meer dan verdubbeld.

De gevolgen van corona en de stijging van de prijzen zijn groot. Hulp is daarom hard nodig. We hebben Yes and Amen een bijdrage gegeven voor het eten, zodat de kinderen in ieder geval elke dag 1 maaltijd hebben, ook al is dat alleen maar posho (dikke pap van maismail). Ook zijn er voedselpakketten bij de allerarmsten gebracht. De vrouw die ‘greens’ zocht, bleek meer hulp nodig te hebben. Om haar huisje moest het nodige gedaan worden. Betty is er met een groep kinderen van de school naar toe gegaan om te helpen. Een mooi gebaar. Natuurlijk zijn leren lezen, rekenen, schrijven en alle andere schoolvakken belangrijk, maar ook omzien naar anderen en helpen waar nodig is van levensbelang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: