Update situatie in Uganda

Door de uitbraak van het coronavirus zijn de scholen in Uganda nog steeds dicht. Vanaf half oktober mogen alleen de oudste kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs weer naar school.  De overheid heeft een aantal faciliteiten voorgeschreven die in orde moeten zijn als ze weer open gaan. Er zijn veel scholen die dit niet kunnen bekostigen. Er wordt naar oplossingen gezocht, zoals de kinderen van verschillende scholen in 1 gebouw les te geven.

We hopen dat volgend schooljaar (februari 2021) alle kinderen weer naar school kunnen.  De kinderen hebben dan bijna een jaar geen onderwijs gehad. Een verloren jaar. Want alhoewel de kinderen officieel thuis onderwijs moeten krijgen is dat op heel veel plaatsen niet mogelijk.

Zoals ik in juni al schreef heeft corona in ontwikkelingslanden honger tot gevolg. Maar ook dat we gelukkig ook kunnen helpen. Omdat we veel contacten hebben in Uganda zijn de lijntjes kort en kunnen we alle giften die we krijgen geheel en ter plekke besteden.

Er werd ook zaai en plantgoed gekocht en inmiddels is de oogst van o.a. bonen en aardappelen begonnen.

De komende tijd zal er nog veel meer hulp nodig zijn. Er mag weer iets meer, maar veel mensen hebben nog steeds geen inkomen. Er is nog steeds honger. Medische voorzieningen zijn niet of moeilijk bereikbaar.  

Ook zijn er grote zorgen om het onderwijs. Kunnen de scholen, als ze weer opengaan, de faciliteiten bekostigen die de overheid ze oplegt? Komen de kinderen uit arme gezinnen weer naar school? Komen de leerkrachten weer terug op hun oude school?

Daarom de vraag: blijft u ons helpen om deze kinderen en hun families te steunen?

voedselpakketten voor de armsten
oogsten
Een hek of muur om de school.
1 van de eisen van de overheid voordat de school weer open mag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: