Yes and Amen


De school Yes and Amen in Mukono district is door de Ugandese Betty opgericht in een omgeving waar de meeste kinderen niet naar school konden. De school richt zich op kwetsbare kinderen, weeskinderen, en kinderen van arme families op het platteland.

Alle kinderen zijn welkom, ongeacht stam, geloof, leeftijd, geslacht of eventuele handicap. De school wordt gefinancierd door het schoolgeld dat enkele kinderen kunnen betalen, donaties en de inkomsten uit de verkoop van bijv. sieraden die de kinderen maken. Ouders die geen schoolgeld kunnen betalen wordt gevraagd te helpen bij zaken als de bouw van nieuwe lokalen.

De school levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen en de omgeving  en heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen in de gemeenschap. De kinderen gaan met heel veel plezier naar school en steeds meer mensen zien het belang van onderwijs. De school groeit elk jaar en dit kan (nog) niet gerealiseerd worden zonder (financiële) steun.

Betty heeft de online training voor Jolly Phonics trainer met succes afgerond. Op de school is, met hulp van Learning for all,  een start gemaakt met het realiseren van een resource centre. Betty heeft contact met 15 scholen in de omgeving en organiseert elk termijn een workshop over bijv. het leren lezen of maken van leermiddelen. Dit doet zij samen met 1 of meer leerkrachten van de andere scholen.  Leerkrachten kunnen in het resource centrum de materialen die ontwikkeld zijn bekijken, leren kennen, (na)maken en of kopiëren.

Ook anderen kunnen gebruik maken van het kopieerapparaat. Dit geeft de school extra inkomsten.