Kalagala

Deze week was ik 2 dagen op de school in Kalagala, waar Piet en Pita nu wonen, om de leerkrachten te trainen. Dit jaar zijn ze begonnen met 3 groepen P1, P2 en P3 (groep 3, 4, en 5 in Nederland). Het leven is er hard maar de omgeving is prachtig, het Ugandese platte land aan de Nijl. Er staan een paar mooie huizen, maar ook nog veel huisjes waar de muren van modder zijn. Dinsdag stond vooral het leren lezen en actief leren centraal en woensdag hebben we materiaal gemaakt ter ondersteuning, zoals flashcards (kaarten om te letters te flitsen). Tussendoor hebben we verschillende doe activiteiten gedaan, activiteiten waarbij  je je kunt redden met wat in de omgeving te vinden is. Het was leuk om met een kleine groep te werken en de sfeer was prima. Naast het werken op de school heb ik enorm genoten van de omgeving. Na schooltijd even naar de Nijl en genieten van het uitzicht over de Nijl.. Een kamer met een balkon met geweldig uitzicht. ’s Avonds gezellig eten bij Piet en Pita. Wat wil je nog meer? Gelukkig hebben we nog niet alles behandeld dus is moet nog een keer terug! Verder vertel ik het met foto’s.

Als je ergens aankomt, en dus ook op school, wordt je naam, de reden van je bezoek en de tijd geregistreerd. Om lekker te kunnen zitten, heb ik een stoel van Piet en Pita meegenomen.

De Nijl

De school staat naast de boerderij waar koffieplanten staan. Samen met ananas en matoke bananen. Ook zijn er visvijvers

Mijn verblijfplaats met uitzicht

2 gedachten over “Kalagala

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: