‘Foto me!’

‘Aunti, foto me!’ ‘Aunti maak een foto van me.’ Kinderen willen graag op de foto en gaan er liefst mooi voor zitten, terwijl ik liever spontane foto’s maak. Niet alleen kinderen willen graag op de foto, maar volwassenen kunnen er ook wat van! Bijvoorbeeld na een workshop moeten er foto’s gemaakt worden.

Daarom de foto’s van deze week. Ik was weer 2 dagen in Kalagala. Op een gegeven moment stonden ineens de leerkrachten op, pakten spullen op het bureau en de tafels en brachten het naar een kast of

tafel aan de andere kant van het lokaal. Ik vroeg mezelf af of het erg interessant was wat ik vertelde, toen het ineens begon de regenen en te waaien. En niet alleen buiten! Er zat geen glas in de ramen en al gauw waaide er van alles door de klas en werd het nat tot ver in het lokaal. Ik kon nog net mijn spullen veilig naar de andere kant brengen.

Omdat de school nog niet af is, is het kantoor buiten. Een tafel en een stoel en klaar. Maar er wordt geveegd, dat dan weer wel.

We gingen nog even langs bij de visvijvers, waar een restaurant wordt gebouwd. Zelf je eigen maaltje vangen! Weer een fotomoment! En ik moest toch echt even op de foto bij de bloemen uit Nederland. Eerst een sessie alleen, daarna met Agnes en daarna met Agnes en haar moeder.

Verder was ik voor workshop in Lubowa. Ik bleef er een nachtje slapen. Er was een kamer voor me, self contained, dwz met eigen badkamer. Er hing een mooie douchekop, maar het water was niet aangesloten, dus ik moest het doen met jerrycans met water. Ook het toilet moest ik ‘self’ doorspoelen. Maar, het was een lekker bed!

Ook deze twee dagen heb ik me weer prima vermaakt met de leerkrachten. We zijn lekker actief bezig geweest en hadden ‘fun’.

Het netwerk is vandaag minder actief, dus hier laat ik het voor deze keer bij.

Groeten uit Uganda van Ineke

2 gedachten over “‘Foto me!’

Voeg uw reactie toe

  1. Het is weer een wekelijks genieten om jou mooie verhalen te lezen, Ineke. Ook de foto’s getuigen van plezier in het werk wat je daar doet.
    Zo ver weg van ons maar ook weer dichtbij.

    Greet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: