Motivatie

Motivatie

Waarom doet iemand wat hij of zij doet? Wat is zijn of haar motivatie?

Wat is je motivatie om een kinderhuis in Uganda te starten, zoals Noah’s Ark? Een plek waar je iemand mag zijn. Van nobody to somebody, van niemand naar iemand.

Wat is je motivatie om een school in Uganda te starten of je in te zetten voor het verbeteren van het onderwijs?

Al eerder schreef ik over Samuel. Hij groeide op in een sloppenwijk maar kreeg hulp en dat heeft hem gemotiveerd om zich nu zelf in te zetten voor kansarme kinderen.

Christian en Rebecca groeiden beiden op in een moeilijk situatie. Children Sure Home ontfermde zich over hen en zorgde er voor dat ze een opleiding konden volgen. De motivatie van CSH werd ook hun motivatie om een school te beginnen.

Wat motiveert je om ook een school te bouwen in de gemeenschap waar je vandaan komt?

Wat is de motivatie van leerkrachten om een nieuwe weg in te slaan? Om het leren lezen te verbeteren door een nieuwe methode, Jolly Phonics, te gebruiken. 10 jaar terug kenden nog maar heel weinig mensen deze methode. Inmiddels is de methode bij de meeste leerkrachten min of meer bekend, maar weet nog lang niet iedereen hoe er mee te werken. Steeds meer leerkrachten raken gemotiveerd om hier mee te werken. Een leerkracht vertelde dat hij wel eens gefrustreerd raakte als kinderen maar niet leerden lezen terwijl hij van alles probeerde. Nu is hij gemotiveerd om met Jolly Phonics te gaan werken.

Een andere leerkracht vertelde me dat bij haar eerste sollicitatie gevraagd werd naar dubbelklanken. Ze kon er geen antwoord op geven en schaamde zich. Het motiveerde haar om meer te leren en zo kwam ze in aanraking met Jolly Phonics. Ze wil hier graag alles over leren.

Wat motiveert je om door te gaan ook al is het moeilijk, vooral na corona. Wat als je vaak niet weet hoe je aan voldoende middelen kunt komen, of dat nou eten voor de kinderen is of leermiddelen. In Uganda werken veel mensen vanuit hun geloof, ze vertrouwen erop dat God ze zal helpen.

Ik ben blij dat ik, ook dit jaar weer, gemotiveerde mensen heb ontmoet.

Dat motiveert mij dan weer om door te gaan! Deze 3 maanden in Uganda zitten er alweer bijna op. Donderdag land ik weer op Schiphol. Maar Learning for all gaat door! We blijven ons inzetten voor de verbetering van het onderwijs in Uganda, met het zoeken naar sponsors. We blijven contact houden met de mensen in Uganda. En ik hoop dat ik nog vaak naar Uganda kan gaan!

Motivatie

Bruiloft van Harriet en Peterson

Een gedachte over “Motivatie

Voeg uw reactie toe

  1. Ineke, je kunt dankbaar terug kijken naar het mooie werk wat je inmiddels al meer dan 10 jaar, heb mogen verrichten. Laten we bidden en blijven hopen dat je nog heel wat jaar, vele mensen mag inspireren en helpen voor beter onderwijs( en laten we hopen op een betere toekomst in Uganda).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: