Projecten


Dokolo – Soroti – Amuria

Otoro Nursery and Primary in Dokolo district is gestart door de plaatselijke kerk. De directeur is Awany Peter en hij zet zich met hart en ziel in voor zijn school en de kinderen. Het afbouwen van zijn eigen huis staat stil, want eerst moet de school af!

Een aantal kinderen, vooral weeskinderen, wonen op het terrein van de school. Ook deze school heeft (financiële) steun nodig om de school verder te kunnen bouwen en zo alle kinderen onderwijs te kunnen bieden.

Awany Peter kijkt verder dan alleen zijn eigen school. Als er een training op zijn school wordt georganiseerd nodigt hij ook leerkrachten uit de omringende dorpen uit.

Mtoto Uganda

Blessed Hill Nursery and Primary

Stanford Nursery and Primary

Andere scholen

Door mond op mond reclame is Ineke inmiddels actief in een groot deel van Uganda en Busia Kenia. Andere scholen hoorden dat de kinderen leerden lezen en vroegen om hulp. Zo begon Ineke met het geven van workshops. Zij neemt, als dat kan, een ervaren Ugandese leerkracht mee om ook een deel van de workshop te verzorgen. Het doel is dat zij het over gaan nemen.

De groene stippen geven de districten aan waar één of meerdere workshops zijn gegeven en waar scholen kiezen voor verbetering van het onderwijs.