Actie en plannen


Acties en plannen oktober 2019
De afgelopen maanden zijn er verschillende acties geweest voor Learning for all:
• In mei werden we verrast door het initiatief van het Visserskoor om een benefietconcert te organiseren, waarvan de opbrengst voor Uganda was! Het was een mooie en gezellige avond met een mooie opbrengst
• Op basisschool de Verrekijker in Den Helder was er aan het eind van een schooljaar een feestweek met als thema Afrika. Naast de opbrengst van de verkoop van Ugandese artikelen was ook de helft van de opbrengst van de door kinderen gemaakte spullen en hapjes voor Uganda.
• In augustus kon men bij AH aan de Meeuwenstraat de lege flessen doneren voor Learning for all.
• 24 augustus vierden Wim en Marion Bloemendaal hun 40 jarig huwelijk. In plaats van cadeaus vroegen ze een gift voor Learning for all.
• 22 september was er een boekenmarkt in de Bethelkerk, waarvan de opbrengst voor Learning for all was.
• Annita heeft lekkere jam gekookt voor het goede doel.

Iedereen heel erg bedankt!!

Afrikaanse spelletjes tijdens de boekenmarkt

Dankzij deze acties konden we de scholen Yes and Amen en Otoro school een gift geven. Beide scholen hebben nog veel geld nodig om hun school verder te bouwen. Yes and Amen bouwde een plaats om te koken. Belangrijk, want in Uganda krijgen de kinderen tussen de middag op school eten. Voor sommige kinderen de enige maaltijd van de dag. Bij Otoro school werd het geld besteed aan het dak op een nieuw gedeelte van de school.
Betty, directeur van Yes and Amen rondde de cursus van Jolly Phonics, het leesprogramma, af.
Julie, leerkracht op een opleidingsschool voor leerkrachten, is aan de cursus begonnen.

De komende tijd willen we ons, naast de hulp hij scholenbouw, richten op het realiseren van kenniscentra in verschillende districten en het trainen van leerkrachten. Een plek waar leerkrachten terecht kunnen voor training, uitwisselen van ervaringen, leren van elkaar, materialen, ideeën, etc. Veel materialen zijn al ontwikkeld, maar leerkrachten moeten hier nu te ver voor reizen.
Eind januari 2020 gaat Ineke weer voor 3 maanden naar Uganda.

Meld je aan!

Meld je aan en krijg een melding als er een nieuw bericht wordt geplaatst. Hiermee gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *