Anders is (soms) leuk


Afgelopen dinsdag kwam ik weer aan in Uganda en ik zal hier weer 3 maanden blijven. Niets veranderd dus. Uganda, een heel andere wereld dan Nederland, maar voor mij heel bekend. En toch zijn er altijd weer dingen anders en nieuw. Ik landde om 10 uur in Entebbe. Dat zorgde voor vragen op Noah’s Ark: klopt de tijd wel, ze komt anders toch altijd midden in de nacht aan. Ja, maar soms doe ik het anders. Een groot deel van de nieuwe weg van Entebbe naar Kampala is klaar en was het niet zo druk. We waren binnen 2 uur bij Noah’s Ark. Dat redden we anders niet!
Ik zit deze keer weer in een ander, leuk, huisje. Inmiddels heb ik op het terrein op heel wat verschillende plekken gewoond! Er werd tegen me gezegd dat ik het huisje wel moest delen. Dat is anders, is dat leuk? Gelukkig moet is het huis alleen maar delen met flesjes water, biscuitjes, e.d. Er zijn 2 slaapkamers en 1 ervan wordt gebruikt als opslag, dus dat viel mee. Wat ik niet wist dat ik de eerste nacht mijn bed deelde met een kakkerlak. Ik werd wakker van gekriebel ik mijn nek. Ook anders, maar niet leuk!
Aan het warme welkom en de vele ‘hugs’ is niets veranderd. Dat is leuk.
Vrijdag had ik de eerste workshop op een school waar ik al vaker geweest ben. Een Nederlandse, die ik al eerder heb ontmoet, is bij deze school betrokken. Ik ben er donderdag alvast naar toe gegaan, zodat we onze gezamenlijke plannen voor de komende maand konden bespreken. Jammer genoeg was op de terugweg het verkeer weer als vanouds: o, o, o, what a traffic jam….
Woensdag mochten de kinderen een ritje op een kameel maken! Een kameel in Uganda, dat is weer eens heel iets anders. Leuk.
Jammer genoeg is het weer ook een beetje anders, het regent regelmatig en het is af en toe best fris! Normaal is januari juist erg heet en droog. Zaterdagmiddag had ik met Tamar afgesproken om bij te praten bij het zwembad. Het weer zag er ’s morgens niet zo best uit, maar we besloten toch te gaan. Gelukkig veranderde het en ging de zon schijnen. Dat was leuk!
Nu staat alleen mijn horloge stil. Ach, hij heeft het toch 8 maanden gedaan……. Maar goed, Afrikanen hebben de tijd. Anders was het vervelend.

Kijk ook eens op instagram. Ik probeer daar regelmatig iets te plaatsen.

Groeten uit Uganda van Ineke

Meld je aan!

Meld je aan en krijg een melding als er een nieuw bericht wordt geplaatst. Hiermee gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *