Bijzonder


Het blijft bijzonder dat ik na zoveel jaar telkens weer op bijzondere plekken terecht kom. Woensdag vertrok ik met Harriet, haar zoontje en de oppas met chauffeur Jimmy naar een school in de buurt van Fort Portal. De weg werd al smaller en Jimmy vroeg zich al af waar ik hem nu weer naar toe liet rijden. Uiteindelijk bereikten we de Sadhguru school, genoemd naar Sadhguru een spiritueel denker en spreker die tevens optreedt als raadsman voor onder meer de Verenigde Naties, onderwijsinstellingen en grote technologiebedrijven. 

We werden verrast door een prachtige ruime compound met mooie gebouwen. Ook de school was verrassend. De kleuterafdeling is een Montessori school, compleet met Montessori materiaal. In de hogere groepen is in de lokalen duidelijk te zien dat ze met thema’s werken en hebben ze ook veel materiaal. Niet bepaald een standaard Ugandese school. De leerkrachten wisten van Jolly Phonics en gebruikten er het een en ander van, maar misten de benodigde kennis om het goed te gebruiken. Een fijn team om mee te werken, betrokken, actief en met veel vragen. We hebben er van genoten.

Ook de omgeving is prachtig en om van te genieten. Aan de rand van de compound ligt een kratermeer. 1 van de ruim 50 kratermeter in deze regio. Na aankomst hadden we, voor het donker, nog net tijd om een blik op het meer te werpen. Na de eerste trainingsdag hebben we een wandeling langs het meer gemaakt en op de tweede dag zijn we naar een waterval geweest voor een heerlijke ‘douche’.

Ik vroeg me al af of ik het meer al eerder had gezien. En dat bleek te kloppen. Voordat we zaterdag terug reden naar Mukono gingen we nog even naar een lodge om daar van het prachtige uitzicht te genieten. En inderdaad in 2013 was ik hier met vriendinnen en hebben we een wandeling om het meer gemaakt.

Bijzonder om naast het werk te mogen genieten van de mooie natuur.

Vanmiddag hadden we een bijzondere kerkdienst. 8 jongelui lieten zich dopen. De dienst werd afgesloten met het optreden van een dansgroep.

Morgen gaat alweer mijn laatste week in …..

Groeten uit Uganda van Ineke

Meld je aan!

Meld je aan en krijg een melding als er een nieuw bericht wordt geplaatst. Hiermee gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


5 reacties op “Bijzonder”

 1. Corine Van der Vliet avatar
  Corine Van der Vliet

  Wat een mooie ervaring weer, zowel de natuur als de school/team. Lekker zo’n douche brrr. Succes en nog veel genieten deze laatste week!

 2. Marjanna avatar
  Marjanna

  Wat is het snel gegaan en wat heb je toch weer veel kunnen doen! Je neemt ons mee op je reizen en geeft ons een inkijkje in het bijzondere en mooie werk wat je daar doet. Je volgen via je verhalen en foto’s was voor mij genieten. Nog veel plezier en een fijne week gewenst!

 3. Irma Paap avatar
  Irma Paap

  Wat een prachtige school zeg. Ook voor jou mooi om te ervaren Ineke,
  Geniet nog van je laatste week en groetjes aan Jimmy 👍🏾🤗

 4. Lia avatar
  Lia

  Wat een ervaringen weer Ineke !
  Bijzondere mooie school!
  En de natuur wat fantastisch mooi .
  Leuke foto’s van jou
  Nog even genieten van je laatste week.

 5. Greet avatar
  Greet

  Wat mooi, dat je het werk daar zo kan en mag combineren met de mooie natuur daar. Succes in de laatste week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *