Boeken, boeken, boeken


Vorig jaar besloten Biblionef en Learning for all, waar dat kan samen te werken. Biblionef is een Nederlandse non profit organisatie, die tot doel heeft wereldwijd kinderen met hulp van boeken een beter toekomst te geven. Biblionef stelt ook boeken beschikbaar aan scholen in Uganda. Ze willen voortaan niet alleen boeken beschikbaar stellen maar ook leerkrachten trainen op het gebied van leesbevordering en het opzetten en onderhouden van bibliotheken. Ik wijs scholen altijd op de mogelijkheid om bij Biblionef boeken aan te vragen. Door samen te werken kunnen we scholen beide trainingen aanbieden: leren lezen met Jolly Phonics en de training van Biblionef.

Een paar maanden geleden bood Jolly Learning ons een enorme hoeveelheid boeken aan. Er is een nieuwe uitgave en de voorraad van de vorige mochten we gratis hebben. Er zijn geen wezenlijke dingen veranderd in de nieuwe uitgave, dus de oude is nog prima te gebruiken. Een geweldig aanbod. We schrokken wel even toen we hoorden dat het om 40 pallets ging. Niet allemaal even hoog opgestapeld maar toch meer dan een vrachtwagen vol. En het was alles of niets. Gelukkig heeft Biblionef meer ervaring met het vervoer van grote transporten. Ondanks dat het toch best een hele uitdaging was is vrijdag het grootste gedeelte van de boeken in Nederland aangekomen. We kunnen dit gelukkig opslaan bij het bedrijf van de familie Zwagerman in Andijk en daar zijn we super blij mee. De komende maanden moet alles uitgezocht worden en beslist waar wat naar toe gaat. Niet alles gaat naar Uganda, maar ook naar bijvoorbeeld St. Maarten en Ghana. En uiteraard moet dan het vervoer naar deze landen geregeld worden. Lees je dit heb je contacten die daarbij kunnen helpen dan horen we dat graag.

Ik ben blij met de samenwerking met Biblionef, want ik had niet geweten hoe we dit zouden moeten aanpakken!

Donderdagavond kwamen 6 familieleden aan in Uganda en zij brachten de eerste boeken mee. Ik kan weer vooruit. Maar eerst gaan we met elkaar op vakantie!

Inmiddels is het een week later en hebben we genoten van de (werk)vakantie. Na het wildpark zijn we een paar dagen in Adjumani in het Noorden geweest voor 2 trainingen. Een mooie, indrukwekkende ervaring. Veel armoede en scholen met bomvolle klassen (± 200!)

Mtoto Afrika zet zich in voor deze gemeenschap. Bijzonder om te ervaren hoe we als familieleden en medewerkers van Mtoto Afrika deze dagen samen hebben doorgebracht. Ook hadden een superleuke chauffeur, die ons niet alleen veilig rondreed, maar waar we ook veel mee hebben gelachen. We zijn nu op Noah’s Ark.

Meld je aan!

Meld je aan en krijg een melding als er een nieuw bericht wordt geplaatst. Hiermee gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


2 reacties op “Boeken, boeken, boeken”

 1. Annie Heemsbergen avatar
  Annie Heemsbergen

  Mooie foto’s van jullie allemaal. Toch gezellig weer 6 familieleden op bezoek.
  En samen op vakantie en meemaken wat jij allemaal doet. Geniet ervan samen. Als ik de foto’s zie word ik helemaal jaloers ( dus toch maar een keer op bezoek komen als jij weer in Oeganda bent?)

 2. Greet avatar
  Greet

  Mooie berichten en gezellige foto’s, Ineke. Indrukwekkend te lezen hoe jou werk in Uganda zich steeds verder uitbreiden mag, met steeds meer samenwerkingsverbanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *