Gevaarlijk?


Gevaarlijk?

’s Morgens om 7 uur lopen er al veel mensen langs de weg. Ze gaan naar hun werk en kinderen gaan naar school. Ook langs de weg waar de auto’s 100 of meer rijden lopen kinderen. Boda boda’s rijden er met vanalles achterop. Grote kisten, (meerdere) mensen, dieren, eten, Stukken hout of metaal van 3 meter breed. De auto’s moeten er dan maar omheen. Vrachtwagens vervoeren spullen en mensen in een open achterbak. Auto’s toeteren regelmatig om aan te geven dat ze er aan komen.

Gevaarlijk?

Het reizen op een boda. Zonder helm en niet iedereen rijdt altijd even voorzichtig. Voor mij trouwens een reden om af te stappen. Laatst zat ik in Kampala achterop een boda en de chauffeur driver stopte pas op een kruispunt voor een stoplicht toen ik stop riep. Ik zei dat ik niet verder met hem ging. Dat begreep hij niet ‘I stopted when you say stop.’ Ja, maar ik heb liever dat je zelf de regels kent.

Gevaarlijk?

Er rijden taxibusjes voor 14 personen, waar er regelmatig 20 of meer ingepropt worden. De conducteur hangt regelmatig half over de passagiers heen omdat er gewoon geen plaats meer voor hem is. Laatst nam het busje onverwacht een afslag en vervolgde zijn weg over onverharde, slechte wegen. Een omweg, maar ja, wat doe je als je gewaarschuwd bent dat er controle is en er zitten 20 mensen in je busje. Omrijden dus. Als iemand achterin moet uitstappen, moeten ook een aantal mensen die er voor zitten uitstappen om ze er langs te laten. Nederland zouden de busjes al 100 keer afgekeurd zijn.

Gevaarlijk?

Er zitten sowieso veel gaten en kuilen in de wegen, zowel binnen als buiten de stad. Je moet dus altijd goed opletten als je ergens loopt.

Gevaarlijk?

Een weg oversteken zonder zebra pad, maar wel veel verkeer. Eerst de eerste rijbaan en dan de tweede en goed opletten of de bestuurder stopt.

Gevaarlijk?

Een weg oversteken zonder zebra pad, maar met wel veel verkeer: Eerst de eerste rijbaan en dan de tweede en goed opletten of de bestuurder stopt.

Gevaarlijk?

Een kind van 7 haalt een half scheermesje uit zijn zak om zijn potlood te slijpen. Wat overigens prima lukt!

Gevaarlijk?

Je moet gewoon goed opletten. Geen onnodige risico’s nemen.

En je vooral niet gedragen als en denken als een Nederlander!

De slang is gelukkig dood…. En de ‘man among men’ heeft zijn hoofd nog. 😊

Onderweg naar het zwembad, met Tamar en de kinderen, stopte de auto ermee. Een emergency, een noodgeval! De ambulance pikte ons op en bracht ons naar het zwembad. 😂

Meld je aan!

Meld je aan en krijg een melding als er een nieuw bericht wordt geplaatst. Hiermee gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *