Gezellig


Meestal ga ik alleen of met 1 leerkracht naar een workshops. Zaterdag gingen we gezellig met z’n negenen. Genoeg om een busje voor te regelen. Drie leerkrachten hadden aangegeven dat ze graag mee willen naar workshops om te ervaren of ze dat ook zelf ooit willen doen. Een vierde sloot zich daar bij aan. Twee nieuwe leerkrachten kennen Jolly Phonic’s nog niet en het was handig om ze nu ook meteen mee te nemen. En dat gold ook voor 2 mensen die in de bibliotheek gaan werken en daar o.a. kinderen met leesproblemen gaan helpen. Op de school diep in de village kunnen ze helaas alleen nog maar dromen van een bibliotheek en van speel-leer-materialen.

Het was een goede en gezellige dag!

Woensdag heb ik met Tamarw in Kampala nieuwe stoffen gekocht waar de ouders van Yes and Amen weer  tassen, schorten, enz. van kunnen naaien.

Op de terugweg gaf de benzinemeter aan dat er nog benzine in zat, maar dat klopte toch niet helemaal. Gelukkig lag er in de auto wel een jerrycan en een colaflesje zonder bodem die dan heel handig als trechter te gebruiken is. En gelukkig was de benzinepomp maar een paar honderd meter lopen.

Andere ouders van Yes and Amen’betalen’ schoolgeld door bijvoorbeeld hout te hakken voor de keuken of in door in de keuken zelf te helpen. Op de foto cassava van eigen land. Ik mocht het ook even proberen 🙂

Meld je aan!

Meld je aan en krijg een melding als er een nieuw bericht wordt geplaatst. Hiermee gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


Eén reactie op “Gezellig”

  1. Corine avatar
    Corine

    Lekker bezig Ineke! Vrolijke stoffen…dat worden weer leuke tasjes en zo. Toch ook weer toevallig een colaflesje zonder bodem of het zo had moeten zijn…
    Zo te zien geniet je volop. Bewondering voor al het werk dat je daar doet. Succes verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *