Het Noorden


Na een reis van bijna 13 uur kwamen we (Claudia, Ietje, Paul en ik) aan in Koboko, in het Noorden van Uganda. De contactpersonen van STAD (Support Trust for Africa Development) zijn door deze organisatie geholpen en helpen nu op hun beurt binnen de stichting. De stichting zet zich in voor het onderwijs aan kinderen op Nursery en Primary scholen en heeft ook een landbouwproject. We hebben de ruimte waar de trainingen morgen plaatsvinden klaargemaakt.

Hierna zijn we naar Saliya Musala geweest, het punt waar Zuid-Soedan, Congo en Uganda bij elkaar komen. De weg slingerde Uganda uit, Congo in, Congo uit, Uganda in, enz. We mochten alleen naar het drielandenpunt als de chairman (voorzitter) van de dorpsraad van het dorp Dubai mee ging. Veel mensen vragen of het wel veilig is aan de grens. Bijzonder om dan te ervaren dat de prachtige omgeving heel vredig overkomt. Aangekomen bij Salyja Musala ging de chairman eerst vragen of we in de verschillende landen voet aan de grond mochten zetten. En dat mocht. In het midden staat een boom met voor elk land een stam. Een foto waard. Bij de grens is een lijn gespannen met een paar lappen eraan. Een bijzondere ervaring!

Groeten uit Uganda van Ineke

Meld je aan!

Meld je aan en krijg een melding als er een nieuw bericht wordt geplaatst. Hiermee gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


5 reacties op “Het Noorden”

 1. Greet avatar
  Greet

  Heel bijzonder Ineke, succes morgen met de trainingen.

 2. Arie Hiddingh avatar
  Arie Hiddingh

  Lijkt mij voor allen een mooie ervaring succes met de training.

 3. Rommy avatar
  Rommy

  13 uur reizen…?! Wel mooi dat jullie ook in het noorden contacten hebben. En die boom is prachtig! Succes daar!

 4. Lia avatar

  Heel bijzondere ervaring weer Ineke !
  Ook een beetje spannend.
  Wat een prachtige boom.

 5. Marjanna avatar
  Marjanna

  Je had het al over de ronde hutjes in het noorden, dat is goed te zien op de foto’s. Hoe bijzonder is het om naar dit gebied te reizen en ook hier iets te kunnen betekenen voor de leerkrachten en kinderen daar. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *