Het verhaal van Rebecca

De omgeving van Kayaana

Rebecca heeft dankzij sponsors kunnen studeren voor leerkracht. Op haar beurt wilde ze  zelf ook iets wilde betekenen voor anderen, maar wist nog niet zo goed hoe en wat. Ze ontmoette iemand in Kampala en vertelde over haar plannen. Hij kwam uit Kayaana een dorp 20 km van Budende waar ze wel hulp konden gebruiken. Rebecca ging er heen en besloot dat ze zich voor deze gemeenschap wilde inzetten. Het eerste jaar wijdde ze zich aan het leggen van contacten in het dorp en ze vond mensen die haar graag wilden helpen. Na een jaar begon ze met de bouw van een school en inmiddels wordt er les gegeven aan kinderen t/m groep 4. Het benodigde geld komt via verschillende kanalen. Zelf verdient ze hier niets, ze leeft van de opbrengst van haar winkeltje in Kampala, waar een ander voor haar waarneemt. Inmiddels is ze getrouwd en hebben ze een huis in Kampala, ongeveer 4 uur reizen van Kayaana. Maar weekdagen woont en werkt ze meestal in Kayaana. Ook in de vakanties gaat ze vaak terug om bijvoorbeeld op het land te werken waar eten voor de schoolkinderen wordt verbouwd.

Ik heb haar de afgelopen jaren al een paar keer ontmoet tijdens een training. Ze is enthousiast en wil graag leren. Ze vroeg of ik naar Kayaana wilde komen voor een training voor haar school en de scholen uit de omgeving. Zelf gaat ze ook regelmatig op pad om de leerkrachten het leren lezen met Jolly Phonics uit te leggen. Deze week ben ik er met Suzan (het nichtje dat een paar dagen langer dan de rest van de familie bleef) geweest. We  gingen voor de ‘village experience’ en overnachtten in het dorp. Ze hadden het prima geregeld. We hadden een goed bed, kregen goed te eten en ’s morgens was er  water gekookt voor een warme ‘douche’, een leeg hokje zonder dak met een jerrycan met water/ De wc, een pitlatrine stond in de achtertuin.

Ik heb bewondering voor wat Rebecca allemaal doet. Een uitstekende kandidaat om de cursus voor Jolly Phonics aan te bieden!

De omgeving van Kayaana

In de village

De training

Meld je aan!

Meld je aan en krijg een melding als er een nieuw bericht wordt geplaatst. Hiermee gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *