Memorandum of understanding


In Januari is een Memorandum of understanding getekend tussen Jolly Learning en het NCDC (National Curriculum Development Centre, verantwoordelijk voor welke methodes er op de scholen gebruikt worden). Hierin geven beide partijen aan dat ze willen samenwerken met als doel het invoeren van de Jolly Phonics op alle (overheids)scholen in Uganda. Er is namelijk heel veel vraag naar! Trainingen op verschillende plekken in het land hebben zin gehad! Super goed nieuws dus, maar ook een hele organisatie. Gelukkig hoef ik dat niet te doen!

Er zijn heel veel scholen in Uganda. Het plan is dat er begonnen wordt in 9 districten. Er zijn 135 districten in Uganda. In het district Adjumani bijvoorbeeld zijn er ongeveer 1800 teachers die getraind moeten worden. Met 4 officiële trainers in Uganda is dat niet te doen, maar trainers uit andere Afrikaanse landen kunnen helpen. Ondertussen verzamel ik namen van teachers die eventueel de opleiding zouden kunnen volgen.

Een paar weken geleden sprak ik op het NCDC degene die vanuit het ministerie voor deze operatie verantwoordelijk is. Als de officiële papieren en de planning op orde zijn kan er begonnen worden met de invoering op de overheidsscholen. Vorige week had ik online een afspraak met degene van Jolly Learning die verantwoordelijk is. Als ik wil kan ik, tijdens de vakanties in Uganda, ingezet worden. Daar ga ik me later in verdiepen. Er lopen ook nog andere zaken, zoals de privé scholen waar ik mee werk, de samenwerking met Biblionef, het ontwikkelen van lesmaterialen, het spelend leren bij kleuters, …. Ik hoef me in ieder geval voorlopig niet te vervelen!

Harriet is terug van haar zwangerschapsverlof en vorige week hebben we weer samen een training gedaan.

Op de Nursery (kleuterschool) van Noah’s Ark hebben we ons bezig gehouden met klassenorganisatie. Het jongetje op de foto vroeg: Aunti, is this a bed?

Groeten uit Uganda van Ineke. (Mijn naam wordt hier op veel verschillende manieren geschreven. Dit is er 1 van.)

Meld je aan!

Meld je aan en krijg een melding als er een nieuw bericht wordt geplaatst. Hiermee gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


2 reacties op “Memorandum of understanding”

  1. Rommy avatar
    Rommy

    Een sneeuwbaleffect in Uganda… hoe mooi is dat! Geweldig dat je werk vruchten afwerpt!

  2. Marlene Tijhaar-v.d.Kuijl avatar
    Marlene Tijhaar-v.d.Kuijl

    Hoi Ineke, goed bezig. Groeten van George en Marlene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *