Waar slaap jij?


De scholen zijn weer gestart! Op Noah’s Ark is het vakantie programma weer afgelopen en moeten de kinderen weer een uurtje eerder uit bed. Nog niet alle kinderen uit de dorpen zijn gekomen, maar dat is ‘normaal’ in Uganda.

Deze week heb ik ook de school in Mpanga-Nakifuma bezocht. Een gebied met veel armoede. Het is ongelooflijk wat er allemaal gedaan is in een jaar tijd. Daar hebben ze niet liggen slapen. De school is gestart ook al hebben de meeste klaslokalen nog geen deuren en ramen. Het was nog even spannend of de inspectie vond dat ze toch mochten beginnen, maar het mocht. Lokalen zonder deuren en ramen gebeurt wel vaker. Helaas is de inspectie vaak nogal uitgeslapen en is er regelmatig sprake van fraude. Voor wat geld zijn ze eerder bereid om iets goed te keuren.

Bij de school is een stuk land waar voedsel verbouwd kan worden. De aubergines hebben al geld opgeleverd. Verder zijn o.a. bananenbomen en mais gepland.

In Uganda wonen leerkrachten meestal op het terrein van de school, omdat ze vaak van ver komen. Of er wordt woonruimte voor ze in de buurt gezocht, maar in deze omgeving is dat niet te vinden. De leerkrachten slapen nog op de grond in een van de lokalen. Voor 3 leerkrachten was dat toch teveel gevraagd en zij zijn helaas vertrokken. Om de leerkrachten te houden is woonruimte voor ze bouwen nu de eerste prioriteit. Kosten ongeveer 7000 euro. Iedereen is blij dat de school gestart is, de kinderen kunnen eindelijk naar school maar er is ook nog veel te doen, er zijn nog veel uitdagingen. Ik zou er waarschijnlijk niet van kunnen slapen en daar heeft directeur Christian waarschijnlijk ook wel eens last van, maar hij blijft positief en heeft vertrouwen in de toekomst!

Meld je aan!

Meld je aan en krijg een melding als er een nieuw bericht wordt geplaatst. Hiermee gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.


3 reacties op “Waar slaap jij?”

 1. Greet avatar
  Greet

  Veel veranderingen. We bidden en Hopen dat er snel woonruimte beschikbaar is zodat leerkrachten blijven.

 2. Klara avatar
  Klara

  Fijn dat je weer in Uganda bent en een bijdrage kan leveren. Ik wens je een goede tijd daar!

 3. Marjanna avatar
  Marjanna

  Fijn, dat je ons weer op de hoogte houdt van de verschillende projecten en activiteiten. Wat is er al veel gebeurd en wat moet er nog veel gebeuren!
  Je hoeft je niet te vervelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *